Wednesday, November 7, 2012

Review: Savages


Σκηνοθεσία: Oliver Stone
Σενάριο: Oliver Stone / Shane Salerno / Don Winslow
Ηθοποιοί: Taylor Kitsch / Aaron Johnson / Blake Lively / John Travolta / Benicio Del Toro / Salma Hayek
Πρεμιέρα: 25/10/12
Διάρκεια: 131 λεπτά

Ο Chon (Taylor Kitsch) και ο Ben (Aaron Johnson) δύο νεαροί φίλοι που μοιράζονται πρώτα τα κέρδη από τα ναρκωτικά που πουλάνε και κατά δεύτερον την όμορφη Ο,την οποία υποδύεται η Blake Lively.Τα πράγματα περιπλέκονται όταν το καρτέλ ναρκωτικών  απαγάγει την Ο,μετά την απόφαση του Chon και του Ben να μην συνεργαστούν μαζί τους.Από εκείνο το σημείο ξεκινάει ένα παιχνίδι επιβίωσης και εκδίκησης στο οποίο δεν υπάρχουν ξεκάθαροι κώδικες ηθικής που ακολουθούν οι κεντρικοί χαρακτήρες, ανάμεσά των οποίων βρίσκεται και ένας διεφθαρμένος αστυνομικός (John Travolta).

Ο Stone γράφει και σκηνοθετεί το Savages, που βασίζεται στο βιβλίο του Don Winslow, με ενέργεια στην οποία δεν τον έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Η πλοκή είναι γεμάτη ανατροπές, δράση, κωμικά στοιχεία και αντιπαθητικούς χαρακτήρες ενώ το γρήγορο μοντάζ παρότι υπερβολικό, αφήνει την όποια λογική στην άκρη και εξυπηρετεί την ιστορία.

Οι βετεράνοι Benicio Del Toro , John Travolta και Salma Hayek ήταν οι πρώτοι που μπήκαν στο καστ και φαίνεται πως διασκεδάζουν στους ρόλους των "κακών", με τους δύο πρώτους να δίνουν ρεσιτάλ ερμηνειών σε μονοδιάστατους θεωρητικά χαρακτήρες που έχουν ως μοναδικό σκοπό το προσωπικό τους συμφέρον. Το πρωταγωνιστικό τρίο συγκροτούν οι Aaron Johnson, Taylor Kitsch και Blake Lively. Ωραία γυναίκα η Lively αλλά μάλλον είνια το αδύνατο υποκριτικά σημείο της ταινίας, ενώ ένας άχαρος εισαγωγικός μονόλογος σίγουρα δεν την βοηθάει.

Ο Stone με το Savages παίρνει μία συνηθισμένη ιστορία ναρκωτικών και την μετατρέπει σε κάτι άλλο. Μια περιπέτεια γεμάτη υπερβολές, αρκετή δράση, κακό ρομάτζο, ανατροπές και δυνατές ερμηνείες από το supporting cast.


Βαθμολογία: 3.5/5

No comments:

Post a Comment