Sunday, April 8, 2012

MAFIA: King of New York


Σε αυτή τη μοντέρνα εκδοχή του Robin Hood, ο Christopher Walken είναι ένας έμπορος ναρκωτικών,ο οποίος έχοντας ξοδέψει ένα μεγάλο μέρος της ζωής του στη φυλακή προσπαθεί να καθαρίσει τους δρόμους της Νέας Υόρκης και να χρησιμοποιήσει τα λεφτά που κερδίζει για τη βελτίωση της πόλης. Αντίθετοι στα σχέδια του όμως για τους δικούς τους λόγους είναι οι αστυνομικοί της πόλης με τους οποίους θα έρθει σε σύγκρουση.

Παρότι η ταινία χάνει στην ανάπτυξη χαρακτήρων υπάρχουν σκηνές που μας δείχνουν τον εσωτερικό κόσμο των πρωταγωνιστών της. Παραδείγματα: όταν ο Fishburne τη στιγμή πριν συλληφθεί δίνει λεφτά σε μία γιαγιά για να παίξουν τα εγγόνια της ή όταν τρεις νεαροί πάνε να ληστέψουν τον Walken, ο οποίος αφού τους δείξει το όπλο του, τους πληρώνει και τους λέει να περάσουν από το ξενοδοχείο του αν θέλουν δουλειά.

Στο δρόμο που χάραξαν ταινίες όπως τα Scarface και άλλες κλασικές ταινίες μαφίας, γεμάτο αντιήρωες για τους οποίους νοιάζεσαι αυτή η άψογα φωτογραφημένη ταινία,που γυρίστηκε αποκλειστικά στην Νεα Υόρκη είναι πάνω απ'όλα μια φιλόδοξη ματιά στο κόσμο της μαφίας των 80s και περιλαμβάνει μερικούς πολύ αξιόλογους ηθοποιούς στο ξεκίνημα της καριέρας τους(Lawrence Fishburne,Steve Buscemi,Wesley Snipes,David Caruso). Ακόμη και με τα προβληματάκια της αξίζει τουλάχιστον μία προβολή.

Βαθμολογία: 4/5

No comments:

Post a Comment