Wednesday, March 21, 2012

Review: The Rum Diary


Σκηνοθεσία: Bruce Robinson
Σενάριο: Bruce Robinson / Hunter S. Thompson
Ηθοποιοί: Johnny Depp / Aaron Eckhart / Amber Heard /
Διάρκεια: 120 λεπτά
Πρεμιέρα: 01/03/2012

O Johnny Depp είναι ο Paul Kemp,δημοσιαγράφος του οποίου η καριέρα βρίσκεται σε πτώση εξαιτίας των προβλημάτων που έχει με το αλκοόλ και διάφορες ναρκωτικές ουσίες.Ο Kemp ταξιδεύει από την φασαριόζικη Νέα Υόρκη στο εξωτικό Πουέρτο Ρίκο,προκειμένου να δουλέψει για μία τοπική εφημερίδα,η οποία έχει να αντιμετωπίσει τα δικά της προβλήματα.Εκεί θα ερωτευτεί την Σενό(Amber Heard),κοπέλα ένος Αμερικανού επιχειρηματία(Aaron Eckhart).Οι δυό τους σύντομα θα βρεθούν αντιμέτωποι.

Το The Rum Diary είναι μιά ταινία βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του διάσημου μυθιστοριογράφου Hunter S. Thompson.O Thompson γνωρίστηκε το 1997 με το Depp στα γυρίσματα της μεγάλης καλτ επιτυχίας Fear and Loathing in Las Vegas και οι δυό τους έγιναν καλοί φίλοι.Ο Depp όχι μόνο συμμετείχε σε 2 ταινίες βασισμένες στη ζωή και στα έργα του Thompson (Gonzo: The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson/Fear and Loathing in Las Vegas) αλλά το 2005 ανέλαβε και τα έξοδα της κηδείας του.Όταν το 2008 ήρθε σε επαφή με το πρότζεκτ βοήθησε στη χρηματοδότηση του και φυσικά πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Bruce Robinson υπογράφει τη μεταφορά του βιβλίου σε σενάριο και επιστρέφει στην καρέκλα του σκηνοθέτη18 χρόνια μετά το Jennifer 8.Η μακρά απουσία του γίνεται ιδιαίτερα εμφανής προς το τέλος,όπου η ταινία χάνεται μεταξύ ιδεών για το τι πραγματικά θέλει να είναι και αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα.
Ο Depp,ένας από τους μεγαλύτερους σταρ της εποχής μας,προσπαθεί να πάρει όλο το βάρος της ταινίας στους όμους του και τα καταφέρνει σε ικανοποιητικό βαθμό.Αρκετά καλοί και οι ταλαντούχοι Aaron Eckhart,Giovanni Ribisi,Michael Ripsoli στους β ρόλους.

Τελικα το Μεθυσμένο Ημερολόγια έχει ορισμένες πολύ όμορφες σκηνές (είτε λόγω ερμηνειών,είτε λόγω της αρκετά καλής αναπαράστασης της εποχής) αλλά δεν καταφέρνει να διατηρήσει το ρυθμό του σε όλη τη διάρκεια,ενώ μερικές αδυναμίες του σεναρίου χειροτερεύουν την κατάσταση.Η ώρα περνάει και αυτό που βλέπεις είναι ενδιαφέρον,αλλά ίσως με περισσότερα σεναριακά ρίσκα και μεγαλύτερο νεύρο το τελικό αποτέλεσμα να ήταν κάτι πιο αξιομνημόνευτο.

Βαθμολογία: 3/5

No comments:

Post a Comment